Janne Pyykkö: Pari sanaa yhteydenpidosta kotimaahan. Matkalla ollessa voimme vastaanottaa gsm-viestejä 20.7. asti, jolloin saavumme junalla Intaan (tapaamme Yugud Va -luonnonpuiston oppaat ja kuorma-autokuskin). Sen jälkeen voimme vain lähettää viestejä satelliittipuhelimella ja ne päivitetään tänne (jos myös vastaanottaa, kerron siitä erikseen). Viimeistään 31.7. (ehkä 1-2 päivää aiemmin) olemme jälleen gsm-yhteyksien päässä.

Blogiin voi jättää kommentteja tai henk.koht. sähköposteihin viestejä. Emme kuitenkaan voi niitä lukea matkalla. Tai ehkä voimme, mutta vain, jos aikaa jää etsiä nettiyhteys Intasta 31.7. ennen paluujunaa.

Vielä viesti kotijoukoille: Huolissaan ei tarvinne olla. Olemme harjoitelleet eri tilanteita uutterasti, paitsi melontaa ja koskenlaskua viimeksi Kymijoella 17.-18.6., jossa meitä oli neljä kuudesta, myös haastatellen koko joukon Venäjän ja Uralin kävijöitä. Ja muutenkin, omalla kohdallani olen tehnyt ennätyksen reissuun valmistautumisen huolellisuudessa. Hyvä on lähteä, kun ei tiedä mitä asiaa enää enempää varmistelisi.