Janne Pyykkö: Jaakko pyysi kertomaan muista retkeläisistä, kun tunnen kaikki.

Juttu lähti minun osalta liikkeelle 2004, kun sain hyvän kontaktin Komin tasavaltaan Pohjois-Uralin alueelle. Olisin päässyt mukaan patikointiporukkaan, mutten sillä kertaa lähtenyt. Kontakti kuitenkin jäi. Vuonna 2005 en saanut kerättyä melontaporukkaa. Yksin en halunnut Uralille lähteä tai kaksinkaan vakimelontakumppani Mikan kanssa. Enemmän silmiä on enemmän turvallisuutta.

Kun Jaakko innostui asiasta 2005 syksyllä, meitä oli kolme, minkä katsoin riittävän. Aloitettiin taustaselvitykset. Lämmitin vanhan kontaktin, joka johdatti ottamaan yhteyttä Yugud Va -luonnonpuiston henkilöstöön. Olli löytyi eräästä Sputnikin tilaisuudesta (Sputnik on Helsingissä kuukausittain kokoontuva Venäjän omatoimimatkaajien avoin keskustelukerho). Hannu tuttuna kalamiehenä innostui, kun lähetin alustavan matkasuunnitelman linkin. Mario oli saksalaisena Suomi-hulluna helposti houkuteltavissa mukaan.

Kaikki paitsi Mario on ennenkin käynyt Venäjällä retkillä (kalassa, melomassa, patikoimassa, vuoria huiputtamassa, pyöräilemässä, jne). Tällä retkellä on niin onnellisesti, että jokaisella kuudella on oma vahva alue, jonka osaa paremmin kuin muut:

  • Janne - käytännön järjestelyt ja yhteydenpito
  • Jaakko - ikäpresidentin ominaisuudessa eniten melontakokemusta
  • Mika - väsymätön riskianalyytikko pitkillä retkillä, turvallisuus ennen kaikkea
  • Olli - laaja Venäjä-kokemus ja ainoa joka puhuu venäjää
  • Hannu - jos ruoka loppuu, kala ei lopu
  • Mario - voimaa löytyy, jos joudumme tekemään jotain todella rasittavaa

Hemmetin hyvä porukka.